Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
22.11.2016.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović-Jovanović pozdravila je podršku Evropskog investicionog fonda i Erste banke Srbija srpskim mikro-preduzećima, kojima će, od 5. decembra i u narednih 5 godina, biti dostupno 4.7 miliona evra kredita po atraktivnim uslovima, bez obezbeđivanja dodatnih garancija.

„Izuzetno je važno  ponuditi objedinjenu podršku kako finansijsku, tako i stručnu – mentorsku ili edukativnu, za za mala i srednja preduzeća posebno ona koja su tek započela posao, kao i socijalna, a ovim programom ona sve to dobijaju“, rekla je Jovanovićka i naglasila da je Erste banka prva pokazala spremnost da finasira početnike u poslovanju .

Ona je pojasnila da se na ovaj način, kroz program „Korak po korak“ obuhvataju svi oni koji nisu dovoljno obuhvaćeni bankarskim uslugama, među kojima ima ranjivih grupa stanovništva.

„Pohvalno je što će baš ova preduzeća biti prva na koje će se ovaj program odnositi i Srbija izuzetno ceni ukupnu podršku Evropske unije našim mikro, malim i srednjim preduzećima“, rekla je Jovanovićka.

Program „Korak po korak“ u Srbiji pokrenula je Erste grupa kako bi podržala klijente u započinjanju biznisa, socijalna preduzeća i civilno društvo. U prvoj fazi biće podržane firme sa istorijom poslovanja manjom od 24 meseca u osnaživanju njihovih biznisa, zatim socijalna preduzeća bez obzira na dužinu poslovanja, kao i nove biznis ideje koje karakterišu održivost i tržišni potencijal, nudeći im pristup osnovnim finansijskim proizvodima, adekvatne finansijske savete i kontinuirano mentorstvo. Naredne godine, u Srbiji će se u okviru programa razvijati usluge za organizacije civilnog društva, a tokom 2018. za pojedince u riziku od siromaštva.