Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
10.10.2016.

Ministarstvo privrede, u postupku pripreme zakona kojim se uređuje stečaj, sprovodi od danas javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju. Izmene i dopune zakona se predlažu u cilju unapređenja poslovnog okruženja tako da ono bude sigurno za poslovanje.

Novim rešenjima prevazilaze se problemi u primeni postojećeg zakona, poboljšava položaj poverilaca, uz zaštitu interesa i očuvanje položaja preduzeća u stečaju. Cilj je da stečaj y praksi bude način da preduzeće prevaziđe poteškoće, namiri poverioce i stane na noge, a u slučajevima kada to nije moguće, namiri poverioce i preostalu imovinu proda nekom ko će je staviti u funkciju.

Izmenama i dopunama Zakona o stečaju osigurava se aktivno učešće poverilaca u postupku odlučivanja od značaja za namirenje njihovih obaveza. Unapređuje se i postupak prodaje imovine i poboljšavaju procedure.

Ministarstvo privrede poziva predstavnike državnih organa, sudova, javnih službi, stečajne upravnike, privrede subjekte i njihova udruženja, stručnu javnost, nevladin sektor i druge zainteresovane da uzmu učešće u javnoj raspravi koja će se održati od 10. do 30. oktobra 2016. godine. Nacrt zakona i druge informacije pogledajte na http://www.privreda.gov.rs/javna-rasprava-o-nacrtu-zakona-o-izmenama-i-dopunama-zakona-o-stecaju/

Prezentacije i rasprave o predloženom Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju vodiće se na okruglim stolovima, koje će organizovati Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i Privredna komora Srbije, u gradovima Republike Srbije.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu privrede, Beograd, Kneza Miloša 20 ili elektronskim putem na e-mail adresu: stecaj@privreda.gov.rs