Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.02.2021.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић најавила је данас да ће почетком следеће недеље бити расписана два јавна позива намењена почетницима у пословању за које је опредељено укупно 250 милиона динара бесповратних средстава.

Она је гостујући у Јутарњем програму на РТС појаснила да је реч о Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању и Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе.

„За старт ап обезбедили смо 150 милиона динара, а програм је комбинација бесповратних средстава, која чине до 30 одсто инвестиције, односно до 40 одсто укупне инвестиције за привредне субјекте из неразвијених локалних самоуправа и повољног кредита Фонда за развој“, навела је Обрадовић Јовановић.

Када је реч о програму за подршку женама и младим предузетницима који су почетници у пословању, а који се се први пут спроводи ове године, Министарство привреде је обезбедило 100 милиона динара бесповратних средстава.

„Програм представља комбинацију бесповратних средстава, која чине до 35 одсто инвестиције, односно до 45 одсто укупне инвестиције за привредне субјекте из неразвијених локалних самоуправа и повољног кредита Фонда за развој, а намера нам је да се да подршка у пословању женама и младим до 30 година старости“, појаснила је Обрадовић Јовановић.

Она је навела и да се више информација може наћи на сајту preduzetnistvo.gov.rs.