Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.02.2021.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović najavila je danas da će početkom sledeće nedelje biti raspisana dva javna poziva namenjena početnicima u poslovanju za koje je opredeljeno ukupno 250 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu na RTS pojasnila da je reč o Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade.

„Za start ap obezbedili smo 150 miliona dinara, a program je kombinacija bespovratnih sredstava, koja čine do 30 odsto investicije, odnosno do 40 odsto ukupne investicije za privredne subjekte iz nerazvijenih lokalnih samouprava i povoljnog kredita Fonda za razvoj“, navela je Obradović Jovanović.

Kada je reč o programu za podršku ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, a koji se se prvi put sprovodi ove godine, Ministarstvo privrede je obezbedilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

„Program predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava, koja čine do 35 odsto investicije, odnosno do 45 odsto ukupne investicije za privredne subjekte iz nerazvijenih lokalnih samouprava i povoljnog kredita Fonda za razvoj, a namera nam je da se da podrška u poslovanju ženama i mladim do 30 godina starosti“, pojasnila je Obradović Jovanović.

Ona je navela i da se više informacija može naći na sajtu preduzetnistvo.gov.rs.