Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.02.2017.

Mинистар привреде Горан Кнежевић дочекао је, на аеродрому, премијера Покрајине Хесен, Савезне Републике Немачке, Фолкера Буфијеа који ће боравити у Београду наредна два дана.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2017/02/IMG 9512
Кнежевић у разговору са премијером Буфијеом и амбасадором Дитманом

Кнежевић и Буфије су истакли традиционално веома добре односе две земље, као и да постоји простор за њихово унапређење. Како је истакао премијер

Покрајине Хесен, Србија је кључна земља у овом региону и у том смислу, Немачка ће наставити да снажно подржава процес приступања Србије Европској унији, те је отварање данашњих поглавља добар знак политичке стабилности.

Без политичке стабилности нема ни економског напретка, а управо привредни развој је кључ развоја једне земље, речено је на састанку.

Саговорници су се осврнули и на дугогодишњу подршку Владе Немачке Србији кроз различите програме, међу којима има оних усмерених ка малим и средњим предузећима. „Влада Србије жели да пружи континуирану подршку малим и средњим предузећима“, рекао је министар привреде и додао да се, поред подршке државе у финансијском и нефинансијском смислу, настоји да се уз подршку Немачке и других чланица Европске уније пронађу нови начини и извори финансирања за ову групу предузетника.