Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.02.2017.

Ministar privrede Goran Knežević dočekao je, na aerodromu, premijera Pokrajine Hesen, Savezne Republike Nemačke, Folkera Bufijea koji će boraviti u Beogradu naredna dva dana.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2017/02/IMG 9512
Knežević u razgovoru sa premijerom Bufijeom i ambasadorom Ditmanom

Knežević i Bufije su istakli tradicionalno veoma dobre odnose dve zemlje, kao i da postoji prostor za njihovo unapređenje. Kako je istakao premijer

Pokrajine Hesen, Srbija je ključna zemlja u ovom regionu i u tom smislu, Nemačka će nastaviti da snažno podržava proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji, te je otvaranje današnjih poglavlja dobar znak političke stabilnosti.

Bez političke stabilnosti nema ni ekonomskog napretka, a upravo privredni razvoj je ključ razvoja jedne zemlje, rečeno je na sastanku.

Sagovornici su se osvrnuli i na dugogodišnju podršku Vlade Nemačke Srbiji kroz različite programe, među kojima ima onih usmerenih ka malim i srednjim preduzećima. „Vlada Srbije želi da pruži kontinuiranu podršku malim i srednjim preduzećima“, rekao je ministar privrede i dodao da se, pored podrške države u finansijskom i nefinansijskom smislu, nastoji da se uz podršku Nemačke i drugih članica Evropske unije pronađu novi načini i izvori finansiranja za ovu grupu preduzetnika.