Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.11.2016.

Mинистар привреде Горан Кнежевић примио је данас заменика министра индустрије Републике Белорусије, задуженог за економске односе са иностранством, Дмитријa Александровичa Корчикa и нагласио је да ће се, као копредседник Међувладине комисије за економско-трговинску сарадњу Србија-Белорусија, лично залагати за што боље односе две земље, које је у овом тренутку оценио изузетно добрим.

Корчик је истакао да је белоруска страна заинтересована за развој сарадње у области аутоиндустрије, машинске и металске индустрије, као и за заједничкu производњу ради пласмана на трећа тржишта на којима Србија има преференцијални третман.

Кнежевић и Корчик су се осврнули на наредну седницу Међувладине комисије, која треба да се одржи у Београду следеће године, а који, по речима министра српске привреде, треба да прати и пословни форум. Форум ће окупити привреднике две земље и на тај начин дати допринос унапређењу економских односа кроз директне контакте представника привреде две земље, рекао је он.

 „Основа за све су добри политички и пријатељски односи, а ми то имамо“, рекао је министар привреде и додао да је на администрацији да створи поуздан и повољан привредни амбијент, који ће омогућити привредницима боље везе и у коначном веће инвестиције и у једну и у другу земљу.