Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.11.2016.

Ministar privrede Goran Knežević primio je danas zamenika ministra industrije Republike Belorusije, zaduženog za ekonomske odnose sa inostranstvom, Dmitrija Aleksandroviča Korčika i naglasio je da će se, kao kopredsednik Međuvladine komisije za ekonomsko-trgovinsku saradnju Srbija-Belorusija, lično zalagati za što bolje odnose dve zemlje, koje je u ovom trenutku ocenio izuzetno dobrim.

Korčik je istakao da je beloruska strana zainteresovana za razvoj saradnje u oblasti autoindustrije, mašinske i metalske industrije, kao i za zajedničku proizvodnju radi plasmana na treća tržišta na kojima Srbija ima preferencijalni tretman.

Knežević i Korčik su se osvrnuli na narednu sednicu Međuvladine komisije, koja treba da se održi u Beogradu sledeće godine, a koji, po rečima ministra srpske privrede, treba da prati i poslovni forum. Forum će okupiti privrednike dve zemlje i na taj način dati doprinos unapređenju ekonomskih odnosa kroz direktne kontakte predstavnika privrede dve zemlje, rekao je on.

 „Osnova za sve su dobri politički i prijateljski odnosi, a mi to imamo“, rekao je ministar privrede i dodao da je na administraciji da stvori pouzdan i povoljan privredni ambijent, koji će omogućiti privrednicima bolje veze i u konačnom veće investicije i u jednu i u drugu zemlju.