Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
31.01.2019.

Међувладина комисија Србије и Белорусије одржана је данас у Минску, а копредседавајући на заседању, државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и белоруски министар за антимонополско регулисање и трговину Владимир Колтович, сагласили су се да постоји обострани интерес за значајно унапређење економске билатералне сарадње.

На састанку је речено да заседање комисије има значајну улогу као стални инструмент креирања и праћења економског развоја две земље. Рад комисије би требало директно да утиче на обим и структуру економске сарадње, кроз предузимање мера за стално унапређење спољнотрговинских односа.

Стевановић, који предводи делегацију Србије у посети Минску, навео је да постоји обострани интерес за унапређење сарадње у области пољопривреде и туризма, док је министар Колтович је посебно истакао значај сарадње у ИТ сектору где Белорусија бележи импозантне резултате.

Државни секретар је указао на то да Србија напредује и да су макроекономски показатељи добри – инфлација је у циљаним границама, пада јавни дуг, посебна пажња је посвећена бољој реализацији капиталних инвестиција, а модел привредног раста заснован је на инвестицијама, расту производње и извозу.

Као резултат, додаје он, само у сектору малих и средњих предузећа у 2018. у односу на претходну годину забележио 24.000 нових привредних друштава, која запошљавају нових 55.000 радника.