Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.02.2018.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић изјавила је данас да су у претходном периоду спроведене реформе којима је циљ да се привреди олакша пословање, а у томе велику улогу има увођење електронских сервиса.

“Први пут предузетници могу да се региструју електронски, из фотеље, односно не морају да одлазе у АПР да би регистровали фирму. Такође, све пореске пријаве од ове године могу да подносе електронски, а створени су и услови за коришћење електронске фактуре, као и услови да печат коначно изађе из употребе”, рекла је Обрадовић Јовановић на данашњем састанку у Развојној агенцији Србије.

Циљ састанка је, према њеним речима, да се нађе најбољи начин за редовно информисање привредника о реформским потезима који ће им уштедети време и новац, односно, који ће им омогућити ефикасније пословање.

“Службе Министарства привреде су увек на располагању привреде за све информације које ће им помоћи у пословању, а важну улогу имају и региналне развојне агенције и Привредна комора Србије. За нас је веома важно да привредници буду упознати са овим новинама и да немају предрасуде да их је компликовано применити”, закључила је Обрадовић Јовановић.