Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.11.2017.

Министарство привреде радује константан напредак и развој професије стечајних управника, поручио је данас помоћник министра привреде Драган Угрчић на отварању седмог стручног скупа Агенције за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ).

„Министарство привреде пружа помоћ и подршку у раду Агенцији за лиценцирање стечајних управника. У том смислу радује нас константан напредак и развој ове захтевне професије“, рекао је Угрчић.

Он је навео да су предстојећим изменама и допунама Закона о стечају извршене конкретне измене и  изразио уверење да ће захваљујући њима како Агенција тако и сама професија доживети даљу афирмацију, а да ће сарадња са Министарством привреде бити још квалитетнија.

Према његовим речима, измене се односе на прописивање краћих рокова за поступање стечајних управника и стечајних судија, као и дефинисање рокова који до сада нису постојали, а побољшан је и положај обезбеђених поверилаца.

Он је додао и да се усвајањем Измена и допуна Закона о стечају отвара могућност израде подзаконских аката од којих се очекује да упросте процедуре стечајног законодавства и убрзају поступак уновчавања, извештавања, реорганизације, контроле и слично.

Директорка АЛСУ Данијела Вазура рекла је да ће скуп, који је отворен на Копаонику бити прилика за дискусију и размену искустава, између стечајних управника, стечајних судија, адвоката као заступника поверилаца и самих поверилаца.

Она је додала да је циљ да се дође до закључака како превазићи изазове и пронаћи најбоља решења у спровођењу стечајног поступка и намирењу поверилаца.