Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.06.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић присуствовао је данас у Чачку отварању фискултурне сале за ученикe школе „Први новембар“ и кориснике установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“.

Укупна вредност инвестиције износи 75,4 милиона динара, од чега је Министарство привреде издвојило 30,5 милиона  динара, док је учешће локалне самоуправе  44,8 милиона динара.

„Овим показујемо да Србија и град Чачак имају простора и знања да се баве унапређењем социјалног амбијента. На правом смо путу – финансије су стабилне, економија се мења, а  ово су конкретни примери да то докажемо“, рекао је Стевановић.

Он је подсетио да је пре нешто мање од годину и по дана положен камен темељац за изградњу сале, истичући да му је част и задовољство што је од самог почетка, у име Министарства привреде, био укључен у реализацију овог значајног пројекта.

„Изградњом савремене сале омогућено је да ученици школе „Први новембар“ и корисници установе „Зрачак“ у потпуно другачијим, бољим, условима имају спортске и наставне активоности, али и да се укључе у ширу друштвену заједницу“, рекао је Стевановић.

Фискултурна сала простире се на површини од 1.240 метара квадратних.  Модерно опремљени простор моћи ће да користи 79 корисника установе “Зрачак” и 80 ученика школе ”Први новембар“.

Отварању су присуствовали и државни секретар у Министарству просвете Марко Миленковић, градоначелник Чачка Милун Тодоровић, директорка Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“ Ана Јаковљевић и директор школе за основно и средње образовање „Први новембар“ Милорад Ђондрић.