Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.06.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović prisustvovao je danas u Čačku otvaranju fiskulturne sale za učenike škole „Prvi novembar“ i korisnike ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Ukupna vrednost investicije iznosi 75,4 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede izdvojilo 30,5 miliona  dinara, dok je učešće lokalne samouprave  44,8 miliona dinara.

„Ovim pokazujemo da Srbija i grad Čačak imaju prostora i znanja da se bave unapređenjem socijalnog ambijenta. Na pravom smo putu – finansije su stabilne, ekonomija se menja, a  ovo su konkretni primeri da to dokažemo“, rekao je Stevanović.

On je podsetio da je pre nešto manje od godinu i po dana položen kamen temeljac za izgradnju sale, ističući da mu je čast i zadovoljstvo što je od samog početka, u ime Ministarstva privrede, bio uključen u realizaciju ovog značajnog projekta.

„Izgradnjom savremene sale omogućeno je da učenici škole „Prvi novembar“ i korisnici ustanove „Zračak“ u potpuno drugačijim, boljim, uslovima imaju sportske i nastavne aktivonosti, ali i da se uključe u širu društvenu zajednicu“, rekao je Stevanović.

Fiskulturna sala prostire se na površini od 1.240 metara kvadratnih.  Moderno opremljeni prostor moći će da koristi 79 korisnika ustanove “Zračak” i 80 učenika škole ”Prvi novembar“.

Otvaranju su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Marko Milenković, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, direktorka Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ Ana Jakovljević i direktor škole za osnovno i srednje obrazovanje „Prvi novembar“ Milorad Đondrić.