Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.03.2016.

“Подстицаји су јако битни за развој привреде и зато је Влада Србије прогласила ову годину Годином предузетништва, али само уз примену стандарда можемо повећати квалитет наших производа, процеса и услуга, а самим тим повећати конкурентост наших фирми на домаћем, европском или светском тржишту”, рекао је Јован Петровић помоћник министра за инфраструктуру квалитета на скупу 25. „Недеља квалитета 2016”.

Он је објаснио да је примена стандарда, као основног алата, кључ успешности једне привреде и управо је то један од битних циљева Министарства привреде. “Желимо да укажемо нашим фирмама, а нарочито микро, малим и средњим предузећима да је примена стандарда основ за повећање конкурентности и квалитета њиховог пословања. Стандарди наше привреднике могу учинити озбиљним играчима на европском и светском тржишту.

Петровић је истако да су овакви скупови места на којима се размењују искустава и праксе најуспешнијих компанија, али и прилика да се сазнају најновији трендови и тенденције у развоју управљачких стандарда у свету, као и техника за њихову примену.

Манифестација „Недељa квалитета 2016”, 25. по реду, окупила је посленике и поштоваоце културе квалитета, велики број домаћих и иностраних представника из различитих сфера друштва и привреде. На једном месту, дискутујући о квалитету, нашли су се представници државне управе, привредних друштава – јавних и приватних, компанија, научних института, факултета, сертификацкионих кућа, консултаната, НВО сектора и многих других. Скупу је присуствовала и група студената Факултета организационих наука, са Катедре за менаџмент квалитетом.

Скуп су организовали Фондација за културу квалитета и изврсност (ФQЦЕ) и Привредна комора Србије, уз подршку Министарства привреде.