Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
09.03.2016.

“Podsticaji su jako bitni za razvoj privrede i zato je Vlada Srbije proglasila ovu godinu Godinom preduzetništva, ali samo uz primenu standarda možemo povećati kvalitet naših proizvoda, procesa i usluga, a samim tim povećati konkurentost naših firmi na domaćem, evropskom ili svetskom tržištu”, rekao je Jovan Petrović pomoćnik ministra za infrastrukturu kvaliteta na skupu 25. „Nedelja kvaliteta 2016”.

On je objasnio da je primena standarda, kao osnovnog alata, ključ uspešnosti jedne privrede i upravo je to jedan od bitnih ciljeva Ministarstva privrede. “Želimo da ukažemo našim firmama, a naročito mikro, malim i srednjim preduzećima da je primena standarda osnov za povećanje konkurentnosti i kvaliteta njihovog poslovanja. Standardi naše privrednike mogu učiniti ozbiljnim igračima na evropskom i svetskom tržištu.

Petrović je istako da su ovakvi skupovi mesta na kojima se razmenjuju iskustava i prakse najuspešnijih kompanija, ali i prilika da se saznaju najnoviji trendovi i tendencije u razvoju upravljačkih standarda u svetu, kao i tehnika za njihovu primenu.

Manifestacija „Nedelja kvaliteta 2016”, 25. po redu, okupila je poslenike i poštovaoce kulture kvaliteta, veliki broj domaćih i inostranih predstavnika iz različitih sfera društva i privrede. Na jednom mestu, diskutujući o kvalitetu, našli su se predstavnici državne uprave, privrednih društava – javnih i privatnih, kompanija, naučnih instituta, fakulteta, sertifikackionih kuća, konsultanata, NVO sektora i mnogih drugih. Skupu je prisustvovala i grupa studenata Fakulteta organizacionih nauka, sa Katedre za menadžment kvalitetom.

Skup su organizovali Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE) i Privredna komora Srbije, uz podršku Ministarstva privrede.