Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.06.2015.

Фабрика за производњу меморијске пене кинеско-данске компаније „EverRest production“ свечано је отворена у Руми. Реч је о инвестицији вредној 15 милиона евра, а у фабрици ће у првој фази бити запослено 300 радника.

Министар привреде Жељко Сертић том приликом потписао је са председником општине Рума Слађаном Манчићем и директором компаније „HealtCare Europe“ Александром Андерсеном Подравцем Меморандум о сарадњи о улагању у другу фазу пројекта и проширење производног погона.

Пројекат ће се развијати у четири фазе, подразумева улагање од 50 милиона евра у проширење производног погона и запошљавање 1.200 радника.

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је да је тренутно на бироу рада у Руми око 6.000 људи, и додао да ће након завршетка ове и даљих планираних инвестиција тај број бити значајно нижи, што су велике ствари за нашу земљу, „Видовдани наше будућности“.

„Ово показује да ваш пут иде узлазном линијом кад спроводите тешке мере, а имате јасан програм и план, када имате визију, али и показује да безболна решења нису увек најбоља“, поручио је премијер Вучић.

Србија је, према речима представника кинеско-данске компање, изабрана за регионални производни центар због њеног стратешког положаја, а нови производни погон у Руми ће снабдевати европско тржиште, Русију, Блиски исток и Северну Америку. Фабрика ће се сировине набављати на домаћем тржишту.