Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.06.2015.

Fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije „EverRest production“ svečano je otvorena u Rumi. Reč je o investiciji vrednoj 15 miliona evra, a u fabrici će u prvoj fazi biti zaposleno 300 radnika.

Ministar privrede Željko Sertić tom prilikom potpisao je sa predsednikom opštine Ruma Slađanom Mančićem i direktorom kompanije „HealtCare Europe“ Aleksandrom Andersenom Podravcem Memorandum o saradnji o ulaganju u drugu fazu projekta i proširenje proizvodnog pogona.

Projekat će se razvijati u četiri faze, podrazumeva ulaganje od 50 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je trenutno na birou rada u Rumi oko 6.000 ljudi, i dodao da će nakon završetka ove i daljih planiranih investicija taj broj biti značajno niži, što su velike stvari za našu zemlju, „Vidovdani naše budućnosti“.

„Ovo pokazuje da vaš put ide uzlaznom linijom kad sprovodite teške mere, a imate jasan program i plan, kada imate viziju, ali i pokazuje da bezbolna rešenja nisu uvek najbolja“, poručio je premijer Vučić.

Srbija je, prema rečima predstavnika kinesko-danske kompanje, izabrana za regionalni proizvodni centar zbog njenog strateškog položaja, a novi proizvodni pogon u Rumi će snabdevati evropsko tržište, Rusiju, Bliski istok i Severnu Ameriku. Fabrika će se sirovine nabavljati na domaćem tržištu.