Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.04.2016.

Комисија за спровођење поступка продаје имовине Железаре Смедерево, данас је, у просторијама Министарства привреде,  отворила финансијску понуду јединог учесника у поступку, кинеске компаније Хестил (раније енглеско име: ХБИС). У присуству представника Хестила, Комисија је установила да је понуда поднета у складу са јавним позивом и да испуњава све прописане услове.

Хестил је дао обавезујућу понуду да купи свих 98 имовинских целина за укупну цену од 46 милиона евра.  Наведена обавезујућа понуда је изнад минималне цене из јавног позива.

На предлог Комисије, Министарство привреде је донело одлуку којом је прогласило јединог учесника за купца.

По прибављању мишљења службе надлежне за спречавање прања новца, у складу  са Законом о приватизацији, биће закључен уговор о продаји наведене имовине Железаре Смедерево.

Хестил је конгломерат и гигант светских размера у производњи челика. Иако је производња и продаја челика главна делатност овог гиганта, Хестил покрива и активности у рударској, финансијској, металској индустрији, управљају модерним логистичким центрима и активни су у другим сродним индустријама. На глобалном нивоу запошљавају  преко 120.000 радника и велики су доприносилац друштвеног богатства у свим географским подручјима где оперишу.