Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.04.2016.

Komisija za sprovođenje postupka prodaje imovine Železare Smederevo, danas je, u prostorijama Ministarstva privrede,  otvorila finansijsku ponudu jedinog učesnika u postupku, kineske kompanije Hestil (ranije englesko ime: HBIS). U prisustvu predstavnika Hestila, Komisija je ustanovila da je ponuda podneta u skladu sa javnim pozivom i da ispunjava sve propisane uslove.

Hestil je dao obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina za ukupnu cenu od 46 miliona evra.  Navedena obavezujuća ponuda je iznad minimalne cene iz javnog poziva.

Na predlog Komisije, Ministarstvo privrede je donelo odluku kojom je proglasilo jedinog učesnika za kupca.

Po pribavljanju mišljenja službe nadležne za sprečavanje pranja novca, u skladu  sa Zakonom o privatizaciji, biće zaključen ugovor o prodaji navedene imovine Železare Smederevo.

Hestil je konglomerat i gigant svetskih razmera u proizvodnji čelika. Iako je proizvodnja i prodaja čelika glavna delatnost ovog giganta, Hestil pokriva i aktivnosti u rudarskoj, finansijskoj, metalskoj industriji, upravljaju modernim logističkim centrima i aktivni su u drugim srodnim industrijama. Na globalnom nivou zapošljavaju  preko 120.000 radnika i veliki su doprinosilac društvenog bogatstva u svim geografskim područjima gde operišu.