Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.09.2018.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић отворила је данас у Зрењанину јединствену привредну манифестацију ЗР- БизНет која је окупила више од 150 компанија из свих сектора.

Обрадовић Јовановић је на отварању манифестације чији је овогодишњи мото „Покрени се“, истакла да је основни задатак Министарства привреде да подстакне привредни развој Србије, на чему се у претходном периоду пуно радило.

„Министарство ради на окончању процеса приватизације, а пажња нам је била усмерена и на привлачење инвестиција и унапређење пословног окружења. Када говоримо о подстицању инвестиција, уверена сам да ће Зрењанин врло брзо осетити позитивне резултате доласка великих компанија“, рекла је помоћница министра привреде.

Додаје да је много тога урађено и када је реч о пословном окружењу.

„Са Владом Србије реализујемо велики пројекат, е-папир, који ће унапредити све административне процедуре са којима се привредници сусрећу кад комуницирају са државном управом. Зато их све позивам да се укључе и дају своје мишљење преко Привредне коморе Србије или преко портала е-папир“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Према њеним речима, акција ће трајати дужи период, јер је реч о 2.500 поступака које би требало пописати, оптимизовати и дигитализовати.

Она је позвала привреднике да на најбољи начин искористе манифестацију у Зрењанину, између осталог и тако што ће сазнати више о расположивим видовима подршке у пословању, али и како да искористе ту подршку.

Саветница председника ПКС Нермина Љубовић каже да и домаће и стране компаније, кад доносу одлуку да уложе капитал, високо вреднују услове пословања, квалитет локалне привреде, домаћих партнера и добављача.

Додаје и да је веома важно да се, паралелно са привлачењем страних инвестиција, ради и на унапређењу локалног привредног амбијента.

„Само заједно можемо да покренемо привреду и обезбедимо још боље услове пословања“, рекла је Љубовић.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је истакао да све што се радило на промоцији Зрењанина као инвестиционе дестинације – даје добар резултат, што потврђују и добре вести из Пекинга.

Према његовим речима, само прошле године отворено је више од 3.000 нових радних места у Зрењанину, а ове године између 1.500 и 1.600 радних места.