Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.09.2018.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović otvorila je danas u Zrenjaninu jedinstvenu privrednu manifestaciju ZR- BizNet koja je okupila više od 150 kompanija iz svih sektora.

Obradović Jovanović je na otvaranju manifestacije čiji je ovogodišnji moto „Pokreni se“, istakla da je osnovni zadatak Ministarstva privrede da podstakne privredni razvoj Srbije, na čemu se u prethodnom periodu puno radilo.

„Ministarstvo radi na okončanju procesa privatizacije, a pažnja nam je bila usmerena i na privlačenje investicija i unapređenje poslovnog okruženja. Kada govorimo o podsticanju investicija, uverena sam da će Zrenjanin vrlo brzo osetiti pozitivne rezultate dolaska velikih kompanija“, rekla je pomoćnica ministra privrede.

Dodaje da je mnogo toga urađeno i kada je reč o poslovnom okruženju.

„Sa Vladom Srbije realizujemo veliki projekat, e-papir, koji će unaprediti sve administrativne procedure sa kojima se privrednici susreću kad komuniciraju sa državnom upravom. Zato ih sve pozivam da se uključe i daju svoje mišljenje preko Privredne komore Srbije ili preko portala e-papir“, rekla je Obradović Jovanović.

Prema njenim rečima, akcija će trajati duži period, jer je reč o 2.500 postupaka koje bi trebalo popisati, optimizovati i digitalizovati.

Ona je pozvala privrednike da na najbolji način iskoriste manifestaciju u Zrenjaninu, između ostalog i tako što će saznati više o raspoloživim vidovima podrške u poslovanju, ali i kako da iskoriste tu podršku.

Savetnica predsednika PKS Nermina Ljubović kaže da i domaće i strane kompanije, kad donosu odluku da ulože kapital, visoko vrednuju uslove poslovanja, kvalitet lokalne privrede, domaćih partnera i dobavljača.

Dodaje i da je veoma važno da se, paralelno sa privlačenjem stranih investicija, radi i na unapređenju lokalnog privrednog ambijenta.

„Samo zajedno možemo da pokrenemo privredu i obezbedimo još bolje uslove poslovanja“, rekla je Ljubović.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da sve što se radilo na promociji Zrenjanina kao investicione destinacije – daje dobar rezultat, što potvrđuju i dobre vesti iz Pekinga.

Prema njegovim rečima, samo prošle godine otvoreno je više od 3.000 novih radnih mesta u Zrenjaninu, a ove godine između 1.500 i 1.600 radnih mesta.