Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.01.2017.

Министарство привреде упутило је јавни позив локалним самоуправама за суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекте изградње и унапређења индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Резултати из претходне године показали су да је овај вид подршке локалним самоуправама од великог значаја и представља добру основу и мотивацију за припрему квалитетних пројеката. Зато Министарство, у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2017. години, са 140 милиона динара наставља да, у зависности од развијености локалне самоуправе, суфинансира израду пројектно-техничке документације. Градови и општине су у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.

Министарство привреде је прошле године закључило уговоре и суфинансирало израду пројектно-техничке документације за 37 општина и градова у вредности од 57 милиона динара. Од ових 37 одобрених пројеката, 22 намењена су неразвијенијим општинама.

Више информација о програму за ову годину, условима јавног позива, начину суфинансирања, критеријумима и потребној документацији, заинтересоване локалне самоуправе могу наћи на интернет презентацији Министарства привреде. Рок за подносење пријава истиче 13.фебруара 2017.