Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.01.2017.

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte izgradnje i unapređenja industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Rezultati iz prethodne godine pokazali su da je ovaj vid podrške lokalnim samoupravama od velikog značaja i predstavlja dobru osnovu i motivaciju za pripremu kvalitetnih projekata. Zato Ministarstvo, u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini, sa 140 miliona dinara nastavlja da, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira izradu projektno-tehničke dokumentacije. Gradovi i opštine su u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Ministarstvo privrede je prošle godine zaključilo ugovore i sufinansiralo izradu projektno-tehničke dokumentacije za 37 opština i gradova u vrednosti od 57 miliona dinara. Od ovih 37 odobrenih projekata, 22 namenjena su nerazvijenijim opštinama.

Više informacija o programu za ovu godinu, uslovima javnog poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede. Rok za podnosenje prijava ističe 13.februara 2017.