Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.03.2016.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је са министром привреде Жељком Сертићем посетио данас „Панасоник“ у Свилајнцу, где се састао са директором програма те компаније Шусакуом Нагаеом и руководством за Европу и рекао да је овај комплексни центар лидер међу српским извозницима.

Он је прецизирао да је ова фабрика, која је своје погоне у Србији отворила 2011. године, остварила суфицит од 27 милиона долара и да запошљава 394 радника.

Влада Србије је, како је навео, спремна на то да помогне „Панасонику“ за даље проширење погона и запошљавање још већег броја радника.

Премијер је обећао помоћ Владе у виду подстицајних мера како би број запослених у тој фабрици био значајно већи, истичући да Влада подржава све што је добро за Србију.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/03/Pan 1
Премијер и министар на састанку у „Панасонику“

Он је изразио уверење да ће јапанска компанија, проширујући производњу, допринети расту БДП и запослености у Србији, али и доласку нових јапанских инвеститора.

Јапанци воле чвст и сигуран рад и ми смо срећни што су се определили за то да остану у Србији на дуже време, рекао је Вучић и објаснио да се производи из Свилајнца шаљу на инострано тржиште, између осталог и у Русију, због чега су инвеститори веома задовољни.

Овом приликом премијер је најавио да ће наплата ПДВ у прва три месеца бити за пет одсто већа од планиране, што је веома добро.

Резултати са расходне стране биће бољи него што је планирано, што значи да ће дефицит бити значајно нижи, објаснио је Вучић и додао да се праве чврсти темељи за добру грађевину, каква треба да буде српска економија.

Он је најавио да би за неколико дана могли да имамо позитивне вести када је у питању бесцарински извоз 10.000 аутомобила „Фијат“ из Србије у Русију.

У том контексту, председник Владе је подсетио на то да је разговарао са амбасадором Казахстана у Србији и еминентним привредницима из те земље, док се наредних дана очекују разговори са амбасадором Русије у Србији, као и посета Казахстану.