Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.03.2016.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je sa ministrom privrede Željkom Sertićem posetio danas „Panasonik“ u Svilajncu, gde se sastao sa direktorom programa te kompanije Šusakuom Nagaeom i rukovodstvom za Evropu i rekao da je ovaj kompleksni centar lider među srpskim izvoznicima.

On je precizirao da je ova fabrika, koja je svoje pogone u Srbiji otvorila 2011. godine, ostvarila suficit od 27 miliona dolara i da zapošljava 394 radnika.

Vlada Srbije je, kako je naveo, spremna na to da pomogne „Panasoniku“ za dalje proširenje pogona i zapošljavanje još većeg broja radnika.

Premijer je obećao pomoć Vlade u vidu podsticajnih mera kako bi broj zaposlenih u toj fabrici bio značajno veći, ističući da Vlada podržava sve što je dobro za Srbiju.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/03/Pan 1
Premijer i ministar na sastanku u „Panasoniku“

On je izrazio uverenje da će japanska kompanija, proširujući proizvodnju, doprineti rastu BDP i zaposlenosti u Srbiji, ali i dolasku novih japanskih investitora.

Japanci vole čvst i siguran rad i mi smo srećni što su se opredelili za to da ostanu u Srbiji na duže vreme, rekao je Vučić i objasnio da se proizvodi iz Svilajnca šalju na inostrano tržište, između ostalog i u Rusiju, zbog čega su investitori veoma zadovoljni.

Ovom prilikom premijer je najavio da će naplata PDV u prva tri meseca biti za pet odsto veća od planirane, što je veoma dobro.

Rezultati sa rashodne strane biće bolji nego što je planirano, što znači da će deficit biti značajno niži, objasnio je Vučić i dodao da se prave čvrsti temelji za dobru građevinu, kakva treba da bude srpska ekonomija.

On je najavio da bi za nekoliko dana mogli da imamo pozitivne vesti kada je u pitanju bescarinski izvoz 10.000 automobila „Fijat“ iz Srbije u Rusiju.

U tom kontekstu, predsednik Vlade je podsetio na to da je razgovarao sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji i eminentnim privrednicima iz te zemlje, dok se narednih dana očekuju razgovori sa ambasadorom Rusije u Srbiji, kao i poseta Kazahstanu.