Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.12.2017.

Начелник Одељења за инвестиције у Министарству привреде Бранислав Пејчић изјавио је да је у 2017. години закључено 19 уговора са инвеститорима о додели средстава подстицаја, вредних око 155,5 милиона евра, а да је план да се кроз реализацију тих пројеката отвори 7.500 радних места.

Пејчић је, на конференцији у организацији специјализованог економског портала Привредни.рс, чији је циљ промовисање Србије као пожељне инвестиционе дестинације, говорио и о политици подстицаја у функцији реализације инвестиционих пројеката.

Том приликом је поручио да је Министарство привреде партнер привреди, а да је основни циљ да пројекти буду реализовани, а људи запослени.

Он је истакао да су ефекти доделе средстава подстицаја вишеструки, а анализирани резултати спровођења политике подстицаја веома позитивни, и то, не само у односу на буџет и јавне приходе, већ и ангажовање домаћих коопераната, примену нових технологија, учешће у извозу и, пре свега, у односу на ново запошљавање.

Пејчић је указао и да су унапређена политика подстицаја и инвестициони амбијент утицали да се 27 инвеститора који су већ једном улагали одлуче да улажу опет, у неким случајевима и по неколико пута.

Конференцију је организовао Специјализовани економски портал Привредни.рс са циљем да промовише Србију као пожељну инвестициону дестинацију и да се представе добри примери домаћих и страних инвестиција.