Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
12.12.2017.

Načelnik Odeljenja za investicije u Ministarstvu privrede Branislav Pejčić izjavio je da je u 2017. godini zaključeno 19 ugovora sa investitorima o dodeli sredstava podsticaja, vrednih oko 155,5 miliona evra, a da je plan da se kroz realizaciju tih projekata otvori 7.500 radnih mesta.

Pejčić je, na konferenciji u organizaciji specijalizovanog ekonomskog portala Privredni.rs, čiji je cilj promovisanje Srbije kao poželjne investicione destinacije, govorio i o politici podsticaja u funkciji realizacije investicionih projekata.

Tom prilikom je poručio da je Ministarstvo privrede partner privredi, a da je osnovni cilj da projekti budu realizovani, a ljudi zaposleni.

On je istakao da su efekti dodele sredstava podsticaja višestruki, a analizirani rezultati sprovođenja politike podsticaja veoma pozitivni, i to, ne samo u odnosu na budžet i javne prihode, već i angažovanje domaćih kooperanata, primenu novih tehnologija, učešće u izvozu i, pre svega, u odnosu na novo zapošljavanje.

Pejčić je ukazao i da su unapređena politika podsticaja i investicioni ambijent uticali da se 27 investitora koji su već jednom ulagali odluče da ulažu opet, u nekim slučajevima i po nekoliko puta.

Konferenciju je organizovao Specijalizovani ekonomski portal Privredni.rs sa ciljem da promoviše Srbiju kao poželjnu investicionu destinaciju i da se predstave dobri primeri domaćih i stranih investicija.