Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.11.2016.

Владимир Петровић, помоћник министра привреде обратио се на 15. заседању Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу који се одржава у Руској Федерацији и том приликом нагласио да се свеукупни односи Србије са Руском Федерацијом развијају на принципима пуне равноправности и пријатељства.

„Развијени су дугорочни, веома конструктивни односи на свим нивоима билатералне сарадње. Ипак, постоји још простора како би наша економска сарадња у пуној мери пратила политичку сарадњу“, истакао је он и обавестио да је недавно у Београду одржано прво заседање Радне групе за стратешко унапређење привредно-економске сарадње две земље, на којој је једна од тема била и могућност испоруке српских аутоделова за потребе руске аутомобилске индустрије.

Петровић је позвао руску страну да размотри активно учешће у приватизацији српских предузећа и информисао присутне да је Влада Србије донела закључак о усвајању текста Заједничке декларације две земље о сарадњу у овласти модернизације привреда, који ће у наредном периоду бити потписан, а који, по речима Петровића, представља доказ интензивне и успешне сарадње у претходном периоду.