Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.11.2016.

Vladimir Petrović, pomoćnik ministra privrede obratio se na 15. zasedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju koji se održava u Ruskoj Federaciji i tom prilikom naglasio da se sveukupni odnosi Srbije sa Ruskom Federacijom razvijaju na principima pune ravnopravnosti i prijateljstva.

„Razvijeni su dugoročni, veoma konstruktivni odnosi na svim nivoima bilateralne saradnje. Ipak, postoji još prostora kako bi naša ekonomska saradnja u punoj meri pratila političku saradnju“, istakao je on i obavestio da je nedavno u Beogradu održano prvo zasedanje Radne grupe za strateško unapređenje privredno-ekonomske saradnje dve zemlje, na kojoj je jedna od tema bila i mogućnost isporuke srpskih autodelova za potrebe ruske automobilske industrije.

Petrović je pozvao rusku stranu da razmotri aktivno učešće u privatizaciji srpskih preduzeća i informisao prisutne da je Vlada Srbije donela zaključak o usvajanju teksta Zajedničke deklaracije dve zemlje o saradnju u ovlasti modernizacije privreda, koji će u narednom periodu biti potpisan, a koji, po rečima Petrovića, predstavlja dokaz intenzivne i uspešne saradnje u prethodnom periodu.