Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.05.2015.

Државни секретар у Министарству привреде Милош Петровић поручио је на стручно-научном скупу “Телеком данас и сутра“ да нико не оспорава да је „Телеком“ важна фирима која добро послује, истакавши да се, ипак, треба запитати шта би било у наредним годинама и да ли би „Телеком“ успео да издржи у трци са светском конкуренцијом на тржишту телекомуникација.

„Да ли је боље да се сами вежбамо или да учимо од најбољих и нађемо доброг стратешког партнера“, запитао је Петровић подсетивши да је изабран приватизациони саветник за Телеком – француска компанија Лазар.

„Телеком Србија“ је у марту прихватио понуду француске консултантске фирме Лазар фрер САС за пружање услуга приватизационог саветника у процесу продаје компаније.

Од саветника се очекује да року од два месеца утврди предлог модела приватизације „Телекома Србија“.

Саветник ће у наредном периоду најпре урадити процену вредности компаније, економску и правну анализу, као и анализу тржишта.

Потом се очекује да консултант предложи моделе приватизације и припреми временски и методолошки план сповођења тог процеса.

На основну предлога приватизационог саветника, већински акционар, Влада Србије, треба да донесе одлуку о наставку процеса приватизације и изабере један од предложених модела продаје пакета акција „Телекома“.

Тиме би требало да отпочне друга фаза приватизације Телекома.