Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.05.2015.

Министар привреде Жељко Сертић рекао је данас на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија, да се планира увођење предузетништва, као предмета у средње школе у Србији.
Он је објаснио да ће држава максимално подржати развој предузетништва код младих.
“Развој предузетништва је један од најважнијих стубова привредне стратегије Србије. Предузетници се не рађају, већ стварају и зато ће држава максимално да подржи развој предузетништва код младих јер су све државе које су инвестирале у такве програме за младе, имале успешну будућност“, казао је министер Сертић.
Он је истакао да је веома важно да млади стекну теоријска знања о предузетништву током школовања да би, по завршетку школе, имали храбрости да се упусте у развој бизниса и да би могли успешно да воде сопстевена предузећа.
„Ви сте та генерација која ће за 10 година да креира будућност ове земље и да руководи предузећима. Затоје важно да радите на себи, усавршавате знања и учествујете у сличним програмима и такмичењима” рекао је Сертић.
Национално такмичење најбољих ученичких компанија, у коме учествује 20 школа из Србије, биће одржано данас, а у поподневним часовима ће бити проглашени победници, који ће представљати Србију на европском такмичењу у јулу у Берлину.