Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.05.2015.

Ministar privrede Željko Sertić rekao je danas na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, da se planira uvođenje preduzetništva, kao predmeta u srednje škole u Srbiji.
On je objasnio da će država maksimalno podržati razvoj preduzetništva kod mladih.
“Razvoj preduzetništva je jedan od najvažnijih stubova privredne strategije Srbije. Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju i zato će država maksimalno da podrži razvoj preduzetništva kod mladih jer su sve države koje su investirale u takve programe za mlade, imale uspešnu budućnost“, kazao je minister Sertić.
On je istakao da je veoma važno da mladi steknu teorijska znanja o preduzetništvu tokom školovanja da bi, po završetku škole, imali hrabrosti da se upuste u razvoj biznisa i da bi mogli uspešno da vode sopstevena preduzeća.
„Vi ste ta generacija koja će za 10 godina da kreira budućnost ove zemlje i da rukovodi preduzećima. Zatoje važno da radite na sebi, usavršavate znanja i učestvujete u sličnim programima i takmičenjima” rekao je Sertić.
Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, u kome učestvuje 20 škola iz Srbije, biće održano danas, a u popodnevnim časovima će biti proglašeni pobednici, koji će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju u julu u Berlinu.