Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.05.2015.

Министар привреде Жељко Сертић и министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић потписали су данас са немачким савезним министром за економску сарадњу и развој Гердером Милером, Заједничко писмо о намерама о Иницијативи Немачке и Србије за одрживи раст и запошљавање између Владе Србије и Владе СР Немачке.

У писму о намерама истиче се значај позитивних искустава петнаестогодишње немачко-српске развојне сарадње као и велики потенцијал унапређења сарадње двеју земаља у области одрживог привредног развоја, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима Владе Србије.

Основни циљ покретања Иницијативе јесте успостављање дугорочног система за јачање сарадње између две државе и још ефикаснију и боље координирану реализацију средстава развојне помоћи у областима одрживог раста и запошљавања, наводи се у саопштењу.

Писмо о намерама потписано је на конференцији за новинаре после састанка премијера Србије Александра Вучића и немачког министра Милера у Влади Србије.

Немачки савезни министар за економску сарадњу и развој рекао је раније данас да је Немачка заинтересована да даље инвестира у Србију.