Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.06.2020.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић примила је данас, у име министра Горана Кнежевића, представнике ученичке компаније „Шесто чуло“ (Sixth Sense) из Техничке школе у Младеновцу која је освојила прво место на овогодишњем Националном такмичењу најбољих ученичких компанија.

Обрадовић Јовановић је честитала гостима подсећајући да Министарство привреде подржава програм „Ученичка компанија“ као добар модел развоја предузетништва код младих и да сваке године за његово спровођење издваја 10 милиона динара.

„Препознали смо значај програма који омогућава ученицима да се укључе у развој стварних компанија и да из школа изађу са конкретним, примењљивим, знањем“, истакла је помоћница министра.

Ученичка компанија „Шесто чуло“ настала је 2018. године као пројекат Ученичке компаније Техничке школе из Младеновца. Бави се производњом помагала за кретање слепих и слабовидих особа, а у јулу ће представљати Србију на европском такмичењу које ће због актуелне ситуације, уместо у Португалу, бити одржано онлајн.

Активност ученичких компанија код нас већ 15 година спроводи организација Достигнућа младих у Србији као једина лиценцирана организација за спровођење овог међународног програма.