Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.07.2015.

Министар привреде Жељко Сертић са сарадницима разговарао је данас, на одвојеним састанцима, са руководствима и синдикатима ПЕУ Ресавица и Трајал корпорације из Крушевца о пословању и резултатима ових предузећа, као и плановинма за наредни период.

Овим је започела серија састанака са руководствима и синдикатима 17 предузећа у реструктурирању у којима је, одлуком Владе Србије, процес приватизације одложен за највише годину дана.

Министар Сертић је истакао да новог продужетка рокова за приватизацију ове групе предузећа неће бити и да држава више нема средстава, ни воље да подржава нерентабилна пословања.

„Ова предузећа имају тржишни потенцијал, али допринос и напор на проналажењу решења и партнера морају да уложе сви – руководства, синдикати, радници и држава. Циљ је да дођемо до прецизног акционог плана за решавање њихове судбине“, рекао је Сертић.

Министар је истако да ће се састанци са свих 17 стратешких предузећа у наредном периоду одржавати редовно у циљу праћења резултата и контроле остваривања планова.