Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.07.2015.

Ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima razgovarao je danas, na odvojenim sastancima, sa rukovodstvima i sindikatima PEU Resavica i Trajal korporacije iz Kruševca o poslovanju i rezultatima ovih preduzeća, kao i planovinma za naredni period.

Ovim je započela serija sastanaka sa rukovodstvima i sindikatima 17 preduzeća u restrukturiranju u kojima je, odlukom Vlade Srbije, proces privatizacije odložen za najviše godinu dana.

Ministar Sertić je istakao da novog produžetka rokova za privatizaciju ove grupe preduzeća neće biti i da država više nema sredstava, ni volje da podržava nerentabilna poslovanja.

„Ova preduzeća imaju tržišni potencijal, ali doprinos i napor na pronalaženju rešenja i partnera moraju da ulože svi – rukovodstva, sindikati, radnici i država. Cilj je da dođemo do preciznog akcionog plana za rešavanje njihove sudbine“, rekao je Sertić.

Ministar je istako da će se sastanci sa svih 17 strateških preduzeća u narednom periodu održavati redovno u cilju praćenja rezultata i kontrole ostvarivanja planova.