Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.09.2016.

Ministarstvo privrede i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine su, kroz tvining projekat „Jačanje kapaciteta nacionalnog sistema za infrastrukturu kvaliteta i tela za ocenu usaglašenosti u Republici Srbiji“, organizovali dvodnevnu radionicu za privrednike na temu primene propisa u oblasti hemikalija koji su od značaja za bezbednost proizvoda na tržištu.

Evropski eksperti iz ove obalsti su srpskim privrednicima prenlei iskustva i propise EU koji se odnose na upotrebu hemikalija u proizvodnji i prometu roba, kao i važećim ograničenjima kada su u pitanju hemijske supstance.

Ovo je prva u nizu radionica o značaju primene tehničkog zakonodavstva koje se odnosi na bezbednost proizvoda, njegove uloge u podizanju konkurentnosti srpske industrije i razvijanju sistema koji ima za cilj zaštitu zdravlja i bezbednosti korisnika, odnosno potrošača, koju će Ministarstvo privrede u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovati u narednom periodu.

Radionice su deo aktivnosti Projekta koji se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije i budžeta Republike Srbije u ukupnoj vrednosti od 1.000.000 evra. Glavni cilj je dalje unapređenje sistema infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji, kroz jačanje kapaciteta organa koji su nadležni za ovu oblast, kao i pružaoca usluga ocenjivanja usaglašenosti.