Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.03.2015.

У Ћуприји је данас почела изградња саобраћајнице у Индустријској зони „Минел“ која се простире на 16 хектара.
Камен темељац положили су државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић и председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Пројекат обухвата изградњу саобраћајнице, водовода, фекалне И атмосферске канализације у индустријској зони која се налази између регионалног пута Ћуприја-Параћин и Коридора 10.
Изградња саобраћајнице у индустријској зоне у Ћурпији део је програма Министарства привреде за подршку унапређењу привредног амбијента локалних самоуправа у циљу привлачења инвестиција и отварања нових радних места.
За реализацију тог програма буџетом за 2015. годину опредељено је више од 166 милиона динара. Министарство учествује у финансирању пројеката до 50 одсто његове вредности, док преостала средства обезбеђују локалне самоуправе.
„Министарство привреде ће за изградњу индустријске зоне у Ћуприји издвојити 39 милиона, а општина Ћуприја око 26 милиона динара.Очекујем да ћемо се поново видети за 120 дана, колики је рок за завршетак радова“, рекао је Стевановић.
Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић је казао да је већ потписан Меморандум о разумевању са немачком компанијом „Трак лајт“ о изградњи фабрике за производњу расвете за аутомобилску индустрију на четири хектара, док ће преосталих 12 хектара индустријске зоне бити понуђено другим инвеститорима.
„Ово је значајно за цело Поморавље, јер у кругу од 15 километара имамо 30.000 незапослених људи“, казао је Ерић и додао да би „Трак лајт“ до 2017. године требало да реализује пројекат и запосли 500 радника у Ћуприји, а да у другој фази отвори још 500 радних места.