Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.03.2015.

U Ćupriji je danas počela izgradnja saobraćajnice u Industrijskoj zoni „Minel“ koja se prostire na 16 hektara.
Kamen temeljac položili su državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Projekat obuhvata izgradnju saobraćajnice, vodovoda, fekalne I atmosferske kanalizacije u industrijskoj zoni koja se nalazi između regionalnog puta Ćuprija-Paraćin i Koridora 10.
Izgradnja saobraćajnice u industrijskoj zone u Ćurpiji deo je programa Ministarstva privrede za podršku unapređenju privrednog ambijenta lokalnih samouprava u cilju privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.
Za realizaciju tog programa budžetom za 2015. godinu opredeljeno je više od 166 miliona dinara. Ministarstvo učestvuje u finansiranju projekata do 50 odsto njegove vrednosti, dok preostala sredstva obezbeđuju lokalne samouprave.
„Ministarstvo privrede će za izgradnju industrijske zone u Ćupriji izdvojiti 39 miliona, a opština Ćuprija oko 26 miliona dinara.Očekujem da ćemo se ponovo videti za 120 dana, koliki je rok za završetak radova“, rekao je Stevanović.
Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je kazao da je već potpisan Memorandum o razumevanju sa nemačkom kompanijom „Trak lajt“ o izgradnji fabrike za proizvodnju rasvete za automobilsku industriju na četiri hektara, dok će preostalih 12 hektara industrijske zone biti ponuđeno drugim investitorima.
„Ovo je značajno za celo Pomoravlje, jer u krugu od 15 kilometara imamo 30.000 nezaposlenih ljudi“, kazao je Erić i dodao da bi „Trak lajt“ do 2017. godine trebalo da realizuje projekat i zaposli 500 radnika u Ćupriji, a da u drugoj fazi otvori još 500 radnih mesta.