Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.04.2017.

Министарство привреде, у сарадњи са Европском унијом, покреће кампању „БЕЗБЕДНОСТ НЕМА ЦЕНУ“ о значају и ефектима примене прописа у области безбедности производа.

Основни циљ кампање је подизање свести грађана, с једне стране, да бирају електричне производе који су тестирани од стране акредитованих институција, и привреде с друге стране, да једино такви производи могу да се нађу како на домаћем, тако и на захтевним страним тржиштима.

Кампања започиње акцијом указивања на Српски знак усаглашености, који представља доказ испуњености најсавременијих европских стандарда у области безбедности техничких производа.

Помоћник министра привреде Јован Петровић тим поводом рекао је да све ово што се ради омогућава да се на тржиште стављају безбедни производи и штити животна средина, јер се у коначном мисли на потрошаче и њихову безбедност.

„Они су кључни и зато Министарство привреде покреће ову кампању којом желимо да грађани, потрошачи, стекну навику да кад купују технику, мале кућне апарате, погледају, потраже и купе електрични производ који на себи носи Српски знак усаглашености – баш као што потрошачи у Европи траже чувени знак ЦЕ“, подвукао је Петровић.

Штефен Худолин, шеф сектора у Делегацији ЕУ у Београду је рекао да је безбедност потрошача у Европској унији на првом месту: „Важно нам је и да српски потрошачи користе безбедне производе, као и да српски производи који се извозе гарантују безбедност у складу са европским нормама“,

У оквиру кампање планирана је и серија информативних радионица за привреднике широм Србије у сарадњи са ПКС, као и интензивна сарадња са медијима у циљу указивања на важност техничке усаглашености и безбедности производа, упознавања и информисања  како за потрошаче, тако и за наше привреднике.

Кампања је део твининг пројекта „Јачање капацитета националног система за инфраструктуру квалитета и тела за оцењивање усаглашености“ *

Погледајте спотове за кампању „Безбедност нема цену“

*Пројекат финансира ЕУ са 1.000.000 евра у циљу унапређења система инфраструктуре квалитета у РС. Посебна компонента пројекта односи се на помоћ привреди, потрошачима и јавности у циљу подизања свести о значају инфраструктуре квалитета. У име Републике Србије, уговарно тело овог пројекта је Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (ЦФЦУ, Министарство финансија).