Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.10.2019.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић позвала је данас привреднике из Петровца на Млави и околине да се у наредном периоду још ближе упознају с могућностима за добијање финансијске подршке која им је обезбеђена кроз програме ресорног министарства.

Обрадовић Јовановић је истакла да је у овој години првобитно издвојено 1,7 милијарди динара само за удео бесповратних средстава, што је највише до сада. Како је навела, тај износ је потрошен, а обезбеђена су додатна средства.

„Тако је сектору малих и средњих предузећа и предузетника на располагање стављено више од 2,7 милијарди динара бесповратних средстава“, рекла је Обрадовић Јовановић на скупу „20 најуспешнијих привредника општине Петровац на Млави“

Она је подсетила да су бесповратна средства која обезбеђује Министарство привреде доступна кроз три програма који се односе на развојне пројекте, набавку нове опреме и алата и програм за почетнике у пословању. Програми подразумевају и кредитни део са повољним каматним стопама.

Заменик председника општине Горан Ристић истакао је да је идеја скупа да се омогући што боља и учесталија комуникација између привредника, локалне самоуправе и министарстава у Влади Србије.