Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.10.2019.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović pozvala je danas privrednike iz Petrovca na Mlavi i okoline da se u narednom periodu još bliže upoznaju s mogućnostima za dobijanje finansijske podrške koja im je obezbeđena kroz programe resornog ministarstva.

Obradović Jovanović je istakla da je u ovoj godini prvobitno izdvojeno 1,7 milijardi dinara samo za udeo bespovratnih sredstava, što je najviše do sada. Kako je navela, taj iznos je potrošen, a obezbeđena su dodatna sredstva.

„Tako je sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika na raspolaganje stavljeno više od 2,7 milijardi dinara bespovratnih sredstava“, rekla je Obradović Jovanović na skupu „20 najuspešnijih privrednika opštine Petrovac na Mlavi“

Ona je podsetila da su bespovratna sredstva koja obezbeđuje Ministarstvo privrede dostupna kroz tri programa koji se odnose na razvojne projekte, nabavku nove opreme i alata i program za početnike u poslovanju. Programi podrazumevaju i kreditni deo sa povoljnim kamatnim stopama.

Zamenik predsednika opštine Goran Ristić istakao je da je ideja skupa da se omogući što bolja i učestalija komunikacija između privrednika, lokalne samouprave i ministarstava u Vladi Srbije.