Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.09.2019.

За 20 нових пројеката подршке микро и малим предузећима, Европска унија је кроз програм ЕУ ПРО издвојила више од 600.000 евра, речено је на састанку Управног одбора овог програма у Сокобањи.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић  је том приликом навела да је подршка ЕУ предузећима кроз овај програм комплементарна активностима министарства.

„У партнерству са ЕУ успели смо да усмеримо средства у пројекте приоритетне за локални економски развој, укључујући ту и подршку развоју микро и малих предузећа и предузетника који послују мање од пет година“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Фокус је, додала је, био на подршци оним општинама и групи домаће привреде где су средства најмање доступна.

Помоћница министра је указала да се кроз јавни позив за организације за подршку пословања тежило да се подрже активности од директне користи предузећима, у оквиру јасно дефинисаних тема и према потребама појединих делатности.

„На тај начин остварујемо комплементарност са програмима које реализујемо и финансирамо из буџета, што је случај и са пројектима развоја локалне економске инфраструктуре“, рекла је Обрадовић Јовановић.