Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.12.2015.

Ministarstvo privrede je nakon sprovedenog javnog poziva za dodelu sredstava u okviru Programa podrške realizaciji mera od regionalnog i lokalnog značaja, utvrdilo 15 lokalnih samouprava koje su ispunile uslove i ostvarile pravo na korišćenje sredstava za sufinasiranje projekata od značaja od regionali i lokalani razvoj.

Projekti koji su predmet sufinansiranja odnose se na unapređenje poslovne infrastrukture, uključujući i osnovnu infrastrukturu koja doprinosi razvoju poslovne infrastrukture, stvaranje povoljnih uslova za poslovanje, otvaranje malih i srednjih preduzeća, povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti, poboljšanje poslovne i investicione klime, revitalizaciju braunfild lokacija, uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje i javno-privatno partnerstvo.

Ukupna vrednost ovih projekata koje gradovi i opštine finasniraju iz sopstvenih ili drugh izvora je 493.171.811 dinara. Ministarstvo privrede će ove projekte koji će značajno doprineti regionalnom i lokalnom razvoju i poboljšanju poslovne klime sufinansirati sa 76.414.096 dinara.

Lokalne samouprave kojima je odobreno sufinansiranje projekata su: Vlasotince, Mionica, Bač, Odžaci, Titel, Vranje, Kladovo, Užice, Ivanjica, Golubac, Ćuprija, Velika Plana, Smederevo, Niš i Kraljevo.

Program podrške realizaciji mera od regionalnog i lokalnog značaja Ministarstvo privrede sprovodi u sradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Ministarstvo privrede je raspisalo u julu, 2015. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške realizaciji mera od regionalnog i lokalnog značaja, koji je trajao do 1. oktobra, 2015. godine.  Na Javni poziv prijavilo se 27 jedinica lokalnih samouprava, od koji je 15 ispunilo uslove i ostvarilo pravo na korišćenje sredstava.