Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.05.2018.

Ministarstvo privrede donelo je odluku da sufinansira 54 projekta u 57 lokalnih samouprava, i to u preliminarnom iznosu od 143 miliona dinara.

Odluka je doneta nakon sprovedenog javnog poziva, a novac je namenjen za izradu projektno-tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte, unapređenje industrijskih i poslovnih zona, braunfild lokacije i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Lokalne samouprave će u narednom periodu sprovesti javne nabavke. Na osnovu iznosa iz ugovora koji budu zaključile sa najpovoljnijim ponuđačem, biće utvrđen i konačan iznos kojim će Ministarstvo privrede sufinansirati projekte, a u skladu sa proporcijama po kojima su sredstva dodeljena Odlukom.

 

Rezultati iz 2017. godine pokazali su da je ovaj vid podrške lokalnim samoupravama dobra osnova za pripremu kvalitetnih projekata. Zato Ministarstvo, u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2018. godini, nastavlja da, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Ministarstvo privrede je prošle godine sufinansiralo izradu projektno-tehničke dokumentacije za 48 lokalnih samouprava u vrednosti od 107,5 miliona dinara, od kojih su tri projekta regionalnog karaktera. Za 21 projekat nerazvijenih opština odobreno je 56,9 miliona dinara.