Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.11.2018.

Министарство привреде подржава пројекат Привредне коморе Србије (ПKС) и “EastHub” из САД, којем је циљ оспособљавање српских ИТ стартапова за наступ и налажење партнера на развијеним тржиштима, пре свега у Сједињеним Америчким Државама (САД), изјавила је данас помоћница министра Kатарина Обрадовић Јовановић.

Српски почетници у ИТ бизнису имају могућност да се до 07. децембра пријаве на конкурс ПKС-а и “EastHub” и да, уколико буду изабрани, већ следеће године посете САД, представе идеје и нађу пословне партнере.

САД ће, за почетак, посетити пет најбољих стартап компанија из Србије у оквиру пројекта пословни инкубатор „EastHub – Први српски ИТ бизнис акселератор“. Циљ је да се, на такав начин, српски технолошки стартапови оспособе за представљање на развијеном тржишту.

„За српску економију је важан развој стартапова у ИТ индустрији, па самим тим и оснивање пословних акцеларатора или бизнис инкубатора. То је за нас шанса“, рекла је Обрадовић Јовановић на конференцији у ПKС.

Председник ПKС Марко Чадеж позвао је домаћа „млада“ предузећа из ИТ индустрије да се пријаве на конкурс, наводећи да је важно да представе своје идеје и да се повежу са важним људима на развијеним тржиштима.