Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.06.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац присуствовао је данас, заједно са турским амбасадором у Београду Танџу Билгичем, потписивању Меморандума о разумевању између Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије (АОФИ) и Ексим банке из Турске.

Меморандум су потписали генерални директор АОФИ Дејан Вукотић и председник Ексим банке Енис Гултекин. Документ представља формални основ за продубљивање сарадње две институције, побољшање пословне климе за српске и турске привреднике, а самим тим и раст и развој привреде у целини.

Вукотић је рекао да је поносан на овај споразум, истичући да то није први документ који је испред АОФИ потписао са сродним организацијама из иностранства.

„За нас је важно да Меморандум не остане ’мртво слово на папиру’, већ да донесе корист за наше привреднике, јер смо ми њихов сервис. То је основ за проширење сарадње, а уједно отвара могућност да српским и турским привредницима понудимо такве производе и услуге из области осигурања и финансирања извоза, које су на располагању привреди у развијеним земљама“, рекао је Вукотић.

Посебно је значајно, како је додао, што су и АОФИ и Ексим банка чланице Бернске уније, највећег светског удружења осигуравача кредитног и политичког ризика.