Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.07.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас у Нишу уговор о подстицајним средствима са директором немачке компаније Грамер Пјером Луиђијем  Ђионијем, који ће омогућити да се у тој компанији запосли још 450 нових радника.

“Потписан је уговор о реинвеститсању и овим уговором ћемо стићи до 1.700 запослених. Инвестиција је вредна преко четири милиона евра. Очекујемо да ћемо у наставку наше сарадње запошљавати још људи и отварати нове погоне”, рекао је Кнежевић новинарима након потписивања.

Он је истакао да ниједна влада није толико времена проводила на југу Србије, нити је толико улагала у југ Србије. “Према подацима из министарства, у последњих неколико година овде су инвеститори уложили преко 600 милиона евра и запослили 25.000 људи. Наравно да је задатак државе да направи добар амбијент, а на самим инветиторима је да се за нас одлуче”, рекао је Кнежевић.

Директор немачке компаније Пјер Луиђи  Ђиони је приметио да је Србија добра земља улагање и то је пренео и новинарима након потписивања, а изразио је наду да ће њихово ново улагање бити знак и за остале инвеститоре. “Уговор нам сигурно доноси посао до 2023. године и омогућава радна места, имаћемо још 450 нових радних места и неколико нових технологија. Веома је значајно за нас што се то ради ове године пошто славимо десетогидшњицу пословања у Алексинцу”, рекао је он.

Председник Привредне коморе Србије Маро Чадеж подсећа да немачка компанија четврти пут проширује своје погоне , запошљава нове људе и доноси нове технологије. “То је само знак да је Србија добра за инвестирање, да су нас инвеститори препознали, као и да је ова компанија дошла у Србију да би остала и запошљавала и сарађивала са домаћом приредом”, истакао је Чадеж.