Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.07.2017.

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas u Nišu ugovor o podsticajnim sredstvima sa direktorom nemačke kompanije Gramer Pjerom Luiđijem  Đionijem, koji će omogućiti da se u toj kompaniji zaposli još 450 novih radnika.

“Potpisan je ugovor o reinvestitsanju i ovim ugovorom ćemo stići do 1.700 zaposlenih. Investicija je vredna preko četiri miliona evra. Očekujemo da ćemo u nastavku naše saradnje zapošljavati još ljudi i otvarati nove pogone”, rekao je Knežević novinarima nakon potpisivanja.

On je istakao da nijedna vlada nije toliko vremena provodila na jugu Srbije, niti je toliko ulagala u jug Srbije. “Prema podacima iz ministarstva, u poslednjih nekoliko godina ovde su investitori uložili preko 600 miliona evra i zaposlili 25.000 ljudi. Naravno da je zadatak države da napravi dobar ambijent, a na samim invetitorima je da se za nas odluče”, rekao je Knežević.

Direktor nemačke kompanije Pjer Luiđi  Đioni je primetio da je Srbija dobra zemlja ulaganje i to je preneo i novinarima nakon potpisivanja, a izrazio je nadu da će njihovo novo ulaganje biti znak i za ostale investitore. “Ugovor nam sigurno donosi posao do 2023. godine i omogućava radna mesta, imaćemo još 450 novih radnih mesta i nekoliko novih tehnologija. Veoma je značajno za nas što se to radi ove godine pošto slavimo desetogidšnjicu poslovanja u Aleksincu”, rekao je on.

Predsednik Privredne komore Srbije Maro Čadež podseća da nemačka kompanija četvrti put proširuje svoje pogone , zapošljava nove ljude i donosi nove tehnologije. “To je samo znak da je Srbija dobra za investiranje, da su nas investitori prepoznali, kao i da je ova kompanija došla u Srbiju da bi ostala i zapošljavala i sarađivala sa domaćom priredom”, istakao je Čadež.