Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.08.2016.

Министар привреде Жељко Сертић потписао је данас са директором компаније Леони Клеменсом Саксом уговор о подстицајима за изградњу два нова погона и запошљавање нових радника у Прокупљу и Дољевцу.

Инвестиција компаније Леони предвиђа улагање у вредности од најмање 22.000.000  евра и запошљавање најмање 1000 нових радника на неодређено време у периоду од три године, при чему ће укупан број радника бити повећан за 500 нових радника. Тиме ће број радника који ради у овој компанији на крају имплементације пројекта износити 5202. Инвеститор је у обавези да не смањује број запослених у периоду од пет година од завршетка пројекта и да редовно исплаћује зараде у висини минималне цене рада увећане за најмање 20%.

Предвиђено је да изградња нових погона који  ће производити кабловске сетове за BMW, Jaguar и Land Rover буде завршена у наредне три године.

Република Србија додељује подстицајна средстава за ову инвестицију у износу од 5,5  милиона евра, што је 25 одсто оправданих трошкова инвестиције.

Леони послује у Србији у Прокупљу и Дољевцу од 2009. године, као део LEONI AG групације из Немачке која се бави се производњом аутокабловских сетова.

Уговор о подстицајима потписан је и са компанијом СИНТЕРФУС које послује у сектору аутомобилске индустрије и бави се ливењем обојених метала.

Инвестирор ће уложити најмање 2.500.000 евра и запослити најмање 100 радника у наредне три године. Држава ће ову инвестицију подржати са 315.000 евра, а инвеститор је у обавези да не смањује број запослених у периоду од три године од завршетка пројекта и да редовно исплаћује зараде у висини минималне цене рада увећане за најмање 20%.

Компанија је део King LTD групације и поред Ужица, послује и у Израелу, САД и Турској, а главнa тржиштa су Аустралија, Азија, Блиски исток, земље Европске уније, Израел и САД.